Минеаполис — Президентът Байдън каза, че смята, че трябва да има

...
Минеаполис — Президентът Байдън каза, че смята, че трябва да има
Коментари Харесай

Байдън призовава за „пауза“ във войната Израел-Хамас

Минеаполис — Президентът Байдън сподели, че счита, че би трябвало да има филантропична „ пауза “ във войната Израел-Хамас, откакто предизборната му тирада в сряда вечерта беше прекратена от протестиращ призовавайки за преустановяване на огъня. „ Мисля, че имаме потребност от пауза “, сподели господин Байдън.

Обаждането беше тънко отклоняване за господин Байдън и висшите сътрудници на Белия дом, които по време на рецесията в Близкия изток бяха непоколебими, заявявайки, че няма да диктуват по какъв начин израелците правят военните си интервенции в отговор на нападението на Хамас от 7 октомври.

Но президентът се сблъска със засилващ се напън от правозащитни групи, други международни водачи и даже демократични членове на личната му Демократическа партия които споделят, че израелската бомбардировка на Газа е групово наказване и че е време за преустановяване на огъня.

освободени по-рано този месец, откакто Хамас ги взе за заложници. Паузата във военните дейности продължи " няколко часа ", с цел да се улесни прехвърлянето, споделиха източниците.

Г-н. Присъствието на Байдън в града притегли повече от 1000 стачкуващи покрай набирането на средства. Те носеха палестински флагове и табели с надписи „ Спрете бомбардирането на деца “, „ Освободете Палестина “ и „ Спрете огъня в този момент “.

Г-н. Байдън сподели, че схваща страстите, мотивиращи стачкуващия, който бързо беше изкрещян от другите в стаята и отхвърлен.

„ Това е необикновено комплицирано за израелците “, продължи господин Байдън. „ Това е необикновено комплицирано и за мюсюлманския свят... Подкрепих решение с две страни, през цялото време. “

„ Фактът е, че Хамас е терористична организация. Откровена терористична организация “, сподели той.

Но господин Байдън означи, че работи върху филантропична помощ, като сподели, че той е този, който е убедил както Нетаняху, по този начин и египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси да разреши помощ в Газа.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели по-рано в сряда, че новопотвърденият дипломат на президента в Израел Джак Лу скоро ще бъде изпратен в Близкия изток и ще му бъдат натоварени частични задания с „ поддръжка на напъните на Съединени американски щати за основаване на условия за филантропична пауза за справяне с влошаващите се филантропични условия, пред които са изправени палестинските цивилни. “

Израелският дипломат в Съединени американски щати Майкъл Херцог сподели пред „ The Hill “ на NewsNation в сряда „ ние не нямам потребност от апел " в отговор на апелите за повече помощ за Газа.

" Ние усилваме филантропичните доставки в Газа в тези региони, които са надалеч от Хамас в южната част на Газа. Броят на камионите се удвоява и ще се усилва от ден на ден ", сподели той. " Ние осигуряваме вода. Ние предоставяме други типове доставки. "

Той сподели пред NewsNation, че са щастливи да видят чужденците да напущат Газа. " Така че нямаме потребност от апели, подтиквания в този смисъл. Нашият кабинет разиска този въпрос тази седмица и реши, че няма ограничавания, стига да можем да се уверим, че Хамас няма да постави ръка на филантропичните доставки и да ги употребява, с цел да подхрани своята военна машина. Това няма да стане. Като изключим това, всичко е отворено. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР